Omgevingsvisie Utrecht Science Park

De enquête is gesloten.

De afgelopen maand heeft 3.070 ingevulde enquêtes opgeleverd. Veel dank daarvoor! De volgende stap is het USP-lab in december. Wil je niets missen? Houd deze website dan in de gaten en meld je aan om op de hoogte gehouden te worden.

Utrecht Science Park is in ontwikkeling. De Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht maken plannen voor grootschalige vernieuwing van hun gebouwen en hebben ambities om het gebied vitaal en toekomstbestendig te maken. Bewoners hebben behoefte aan meer voorzieningen zoals een supermarkt. Werknemers en bezoekers ervaren dagelijks dat de bereikbaarheid voor voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en auto’s voor verbetering vatbaar is. Ook is er een onverminderde vraag naar ruimte voor (gespecialiseerde) bedrijvigheid en nieuwe woningen in Utrecht.

Het huidige bestemmingsplan uit 2010 biedt nog maar weinig ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. De gemeente Utrecht stelt samen met de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht én andere betrokkenen een toekomstvisie op voor het Utrecht Science Park (USP), als basis voor de ruimtelijke ontwikkelingen tot 2040.